Arçelik Multi Inverter klima serisi hafif ticari alanlar ve konutlar için yüksek konforlu, kompak ve ekonomik çözümler sunuyor. Sektördeki en geniş iç ünite çeşitliliği ve her ihtiyacı karşılayabilecek kapasitelerdeki dış üniteleri ile tasarım esnekliği sağlıyor. Bakır borulamada toplam 145 metreye ulaşan mesafesi, 1 adet dış üniteye 9 adete varan iç ünite bağlayabilme özelliklerinin yanında BLDC fan motoru teknolojisi ile iç ünitelerde ses seviyesi 20 dBA seviyelerine iniyor. R410 A çevreci akışkan kullanan Arçelik Multi Inverter klimalar kışın -15 C ye kadar ısıtma, yazın 46 C ye kadar soğutma yaparak geniş sıcaklık aralıklarında yüksek performanslı çalışma sağlıyor.

MULTİ İNVERTER SERİSİ
Nominal Kapasite Bağlanabilir İç Ünite Sayısı Bağlanabilir İç Ünite Kombinasyonu
18.000 Btu/h 3 30.000 Btu/h
24.000 Btu/h 4 39.000 Btu/h
30.000 Btu/h 5 48.000 Btu/h
52.000 Btu/h 9 70.000 Btu/h

18.000 BTU – 52.000 BTU Arası Dış Üniteler :

Arçelik Multi F ve FDX sistemleri DC Inverter kompresor teknolojisini kullanmaktadır. Yüksek COP değerleri ile A enerji verimliliğine ulaşan Inverter Kompresör, ortam sıcaklığını istenen düzeye getirene kadar tam kapasite ile çalışmaktadır. Özellikle kısmi yüklerde COP değeri oldukça yüksek seviyelere çıkmaktadır. Normal klimalara göre ortamı ısıtma veya soğutma hızı %20 daha fazladır. İklimlendirilen mahalde konfor şartlarına erişildikten sonra Inverter kompresör çalışma frekansını düşürerek elektrik tüketimini azaltmakta ve enerji tasarrufu sağlamaktadır. Söz konusu enerji tasarrufu konvansiyonel klimalar ile kıyaslandığında %70’lere ulaşabilmektedir. Ayrıca DC Inverter sistemi sayesinde düşük dış ortam sıcaklıklarında (-15°C‘ e kadar) da verimli ve etkin ısıtma yapılabilmektedir. Bu sayede özellikle soğuk iklim bölgelerinde klima ile ısınmak mümkün hale gelmektedir. Ilıman iklim bölgelerinde bu klimalarla ısınmanın enerji maliyeti, doğalgazlı sistemlere göre %33’a varan oranlarda daha tasarruflu iken, elektirikli ısıtıcılara göre %65 daha tasarrufludur.

Multi F ve FDX sistemler 18.000 Btu dan başlayan ve 52.000 Btu ya varan nominal kapasite seçenekleri ile çeşitli hacimlerdeki evlerin, villaların, ofislerin, mağaza ve ticari alanların her türlü kapasitedeki ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Multi Inverter serisinin 65,5 cm yükseklik ve 0,28 m2 taban alanına sahip dış ünite seçeneği dar alanlara ve iç mekanlara montaj imkanı verirken, toplam borulama mesafelerinde 145 metreye ulaşan sistemleriyle montaj zorluğu çıkaran mimarilerde bile çözüm kolaylığı sağlamaktadır. Üstelik joint sonrası iç üniteye giden boru mesafesi 20 metreyi geçtiğinde bile preformans değerlerinde ısıtmada yalnızca %1.5, soğutmada ise % 6 lık bir düşüş gözlenmektedir. Böylece dış üniteye uzak olan iç ünitelerin performanslarında nerdeyse değişim olmamaktadır ve uzun borulama gerektiren projelerde performans kaybı yaşanmamaktadır.

Geniş İç Ünite Seçenekleri :

Arçelik, Multi Inverter serisi Plasmalı duvar tipi, Mirror duvar tipi, Gizli Tavan tipi, yer-tavan, iki ve dört yönlü kaset tipi gibi çeşitli iç ünite seçeneklerini kullanıcıya sunmaktadır.

Klima sektöründe bir ilk olan mirror duvar tipi iç ünite, siyah ayna şeklindeki ön kapağıyla ve iç mekan tasarımlarına uygun estetik tarzıyla son derece ilgi çeken ve tercih edilen iç üniteler arasında bulunmaktadır. Plasma hava temizleme fonksiyonu ortam havasındaki zararlı molekülleri ve sigara dumanını temizlerken, otomatik iç ünite kurutma özelliği eşanjör üzerinde biriken nemi temizleyerek bakteri oluşumu engeller ve böylece sağlıklı yaşam alanları yaratır.

Duvar tipi ünite seçeneklerinden bir diğeri Plasmalı duvar tipi ünitedir. Teknik spesifikasyonları Mirror duvar tipi ürünle aynı olan ünitenin fan motoru BLDC teknolojisine sahiptir ve oldukça düşük ses seviyelerinde çalışmaktadır.

Sektörde benzersiz olan Frame tipi iç üniteler teknolojiyi ve görselliği bir arada bulundurmaktadır. Frame tipi iç üniteler tüketicilere yaşadıkları mekanların duvarlarında tercih ettikleri fotoğrafları ve resimleri sergileyerek yaşam alanlarını dekore etme imkanı sunmaktadır. Kullanıcıya ürünü kişiselleştirme imkanı tanıyan Frame tipi iç üniteler aynı zamanda üç boyutlu soğutma teknolojisi ile havayı 3 farklı noktadan üfleyerek homojen bir hava dağılımı sağlamaktadır. Böylece kullanıcı konforun tadını çıkardığı yaşam alanını kendi göz zevkine göre dekore etme imkanı buluyor.

Düşük statik basınçlı gizli tavan tipi üniteler 19 cm’lik son derece ince yapısı, ünite içerisinde yer alan standart drenaj pompası ve sınıfının en sessiz BLDC fan motoruyla hem montaj uygulamasında hem de konforda fark yaratmaktadır.

4 yöne ve 2 yöne üflemeli kaset tipi iç üniteler ofislerde sıklıkla kullanılmaya devam etmektedir. Asma tavan kotundan 70 cm yukarıya su tahliyesi yapabilen drenaj pompası uygulayıcılar için yaşanabilecek borulama zorluklarını ortadan kaldırmaktadır. Drenaj pompası kaset tipi üniteler içerisinde standart olarak bulunmaktadır. Ayrıca dekoratif ön paneli ve bu panelde bulunan kanatların geniş hareket açıları sayesinde mahal içinde homojen sıcaklık dağılımı sergilenmektedir.

Tüm bu üniteler, Arçelik güvencesi altında satışa sunulmakta ve stoklardan derhal teslim edilebilmektedir.